Publikováno: 12. 2. 2024

Romantika u Rudého moře

Vyrazte na dovolenou za sluncem! Zimní zájezdy do Egypta jsou cenově výhodné a ideální k poznávání egyptské kultury a památek.

Vánoce jsou za námi a do léta je daleko. Nedostatek vitamínu D ale můžete doplnit během pobytu v exotických krajích, kde slunce svítí celoročně. Ideální destinací, kam se vydat v zimě k moři, je určitě Egypt. U nás najdete Last minute pobyty v Hurghadě v oblíbených hotelech, kam se čeští zákazníci rádi vracejí. Nyní již od 8 790 Kč na osobu.

Proč v zimě do Egypta?

V letních měsících je Egypt perfektní pro všechny, kteří milují koupání v moři a chtějí si užít hlavně vodní sporty a aquaparky. Koncem zimy je však teplota vody nižší stejně jako teplota vzduchu. To je naopak optimální čas k objevování pokladů egyptské historie, zejména pro cestovatele, kteří nemají rádi úmorná vedra. Výlety do pouště na čtyřkolkách, pyramidy i pouštní safari jsou v přívětivých zimních teplotách mnohem příjemnější.

Nejen Sfinga

Přestože ikonická socha v Gíze patří k symbolům Egypta, rozhodně to není jediná připomínka velkolepé historie této země. Hurghada je skvělým výchozím bodem pro výlety za památkami starého Egypta. Navštívit můžete bývalé hlavní město, starověké Théby, které dnes nese název Luxor. Dále Memnonovy kolosy či Údolí králů s hrobkou Tutanchamona, chrámovým komplexem Karnak i chrámem královny Hatšepsut.

Vychutnejte si nadstandardní péči

Zároveň nabízejí egyptské hotely vyhřívané bazény a obvyklé procedury ve Spa centrech, saunu, vířivku, masáže i původní turecké hammam, takže už nic nebrání úžasné odpočinkové dovolené v luxusním prostředí. Na své si přijdou milovníci sportu i večírků, kteří se chtějí pobavit s partou přátel. V hotelích najdete pestrou nabídku aktivit, jako je stolní tenis, šipky, minigolf, kulečník, aerobik, ale také fotbal, basketbal či tenisové kurty. Noční Hurghada pulzuje životem a zdejší diskotéky jsou vyhlášené stejně jako řada prvotřídních restaurací a čajoven.

Valentýnská dovolená

Únor je čas pro zamilované, tak proč ho nestrávit trochu netradičně?! Na pláži, při západu slunce, s koktejlem v ruce… Pokud si nepotrpíte na okázalé efekty, vydejte se do města na procházku kouzelnými uličkami nebo na nákupy v bazarech plných barev a vůní, orientálního zboží i egyptských lahůdek a koření. Hurghada i další egyptská letoviska jsou teď navíc daleko méně zaplněná než během letní sezony, a tak si během dovolené pro dva užijete mnohem víc soukromí.

Romantické chvíle i rodinná zábava v Makadi Bay

V malebném zálivu se nachází nejnovější resort řetězce Xanadu, tedy Xanadu Makadi Bay s konceptem High Class All Inclusive s bohatým výběrem jídel i importovaného alkoholu 24 hodin denně a několika mezinárodními à la carte restauracemi. Součástí areálu je i Dětský svět Fancyland, který je zárukou skvělé zábavy pro rodiny s dětmi. Xanadu Makadi Bay bude také od poloviny června 2024 součástí Coral Family Clubu, tedy konceptu, v jehož rámci budou pro klienty Coral Travel CZ zajištěni česky mluvící animátoři, se kterými se malí hosté snadno dorozumí.

Pokud přemýšlíte, kam jet v únoru a březnu na dovolenou, tak už na nic nečekejte a vyberte si v naší zimní nabídce zájezdů odpočinkové, sportovní, rodinné či párové #coralovezazitky!